07 iunie 2009

Acum!



Acum se decide şi acum puteţi decide. Finalul de rundă electorală e, de regulă, ora la care marile oraşe îşi impun voinţa iar alegătorii care judecă singuri şi se descurcă fără autobuze decid. Fiecare vot e important. Din ce în ce mai important. O mînă de voturi poate trimte România în direcţia bună.
Votaţi şi contaţi!


Sondajele confirmă, cu fiecare oră:prezenţa la vot mănîncă din procentajul blocului pesedist. Asta e direcţia spre Europa reală. Şi aşa se sting profiturile europene ale falsificatorilor modernizării româneşti. Mergeţi la vot! Aşa cum se vede, contează.
Votaţi – cît mai e timp !



Alegerile europene de astăzi trebuie folosite pînă la capăt. Multă lume stă acasă, fie pentru că nu ştie prea bine la ce sînt bune aceste alegeri, fie pentru că nu mai crede în alegeri, în orice fel de alegeri.
Absenţa alegătorilor poate decide aceste alegeri şi, dacă va fi aşa, o va face cît se poate de rău. De ce ? Pentru că absenţa se va întoarce şi împotriva celor care au votat şi împotriva celor care n-au votat. Un nivel scăzut de participare va face din România un « client » european neloial. Primul la beneficii şi ultimul la participare - gata să absoarbă oricum şi orice vine de la Bruxelles dar nepregătit să sacrifice, în cabina de vot, 10 minute, o dată la 5 ani. Absenţa va face, ca întotdeauna, un serviciu PSD-ului şi va întări, astfel, corupţia, mizeria şi indolenţa socială pe care se sprijină acest partid pacoste pentru România.
Ideea după care oamenii nu se duc la vot pentru că nu înţeleg ce e Parlamentul European e răspîndită (de şi în mediile de informare). Explicaţia nu are legătură cu realitattea şi nu face decît să încurajeze absenteismul, oferindu-i o justificare. Adevărul e că alegerile europene pot fi explicate simplu, în cîteva cuvinte: România are nevoie de Uniunea Europeană. Asta e tot. Mergem înainte exact în măsura în care folosim sprijinul european. Poveştile despre alegătorul român care ar trebui să fie doctor în euro-parlamentarism sînt doar vorbe de clacă şi de talk-shaw. Ce ştie sau nu ştie alegătorul român despre culisele parlamentare europene nu are nici un fel de importanţă. Cu adevărat important e ca alegătorii să ştie un lucru şi numai unul: trebuie să ţinem cu dinţii de Europa. Dacă stăm, azi, acasă, facem un pas mare înapoi. Din absenţa la vot, în special între alegătorii educaţi, de la oraş, vor avea de cîştigat tocmai corupţia şi zgomotul, într-un cuvînt politicianismul de care se plîng cei ce stau acasă.
Observaţi că Mircea Geoană face campanie persoanlă, chiar în ziua de vot. Retragerea lui Geoană din CSAT e un gest fără sens. CSAT nu e companie pe acţiuni, din care pleci, nemulţumit de profituri. CSAT e o instituţie a statului care adună responsabilităţi şi oameni responsabili. Plecarea lui Geoană din CSAT e, dealtfel, imposibilă. Îl vom vedea pe Geaonă înapoi, în CSAT, deîndată ce trec alegerile. Declaraţia lui de astăzi e o formă agresivă de campanie în zi de vot şi dovedeşte pe toată linia că Geoană e un obsedat, gata să vă vîndă viitorul pentru a deveni Preşedinte. Legătura noastră cu Europa, îi e complet străină.
Ieşiţi la vot ! Numai voi puteţi sili un sistem corupt să ţină seama de nevoile voastre. Asemenea lucruri se impun prin prezenţă şi se pierd prin absenţă. Alegerile eurpene nu sînt un moft. Alegerile europene sînt ocazia cu care puteţi opri creşterea puterii celor cu prea multă putere. Nu ezitaţi ! Mergeţi la vot! Puteţi vota în orice secţie de votare. Mai e, încă, timp.