08 septembrie 2011

Pe culmile suspendării







Prostia, acel mic efort personal care invită creierul la relaxare deefinitivă, e un drept intim. Din acest punct de vedere, Marcel Pavel, Mircea Sandu și alți colegi de concediu mental sînt persoane profund private. Imnul de stat nu are, însă, nimic de-a face cu sfera de incapacitate, dume, nărozii, tîmpenii și vehicule avariate la Caracal aflate în posesia dnilor de mai sus.



Prostia e întotdeauna demnă de propriul purtător și umilitoare în exercițiul public. 50000 de oameni au găsit calea spre imnul care ne dă, în sfîrșit, ceva în comun. Pavel Marcel și Sandu Mircea au înțeles imediat că ocazia nu trebuie ratată. După consultări de prostie comună cu marele om de fotbal Sandu, faimosul cîntăreț Pavel a oferit publicului varianta depolitizată a Imnului. Mai mult, același Pavel a ținut să se explice, precizînd că a sărit anume peste versul în care stătea nenorocitul de Traian. Se înțelege de aici că autorul operației ne-a îndatorat cu un serviciu adus liniștii publice și echilibrului politic.



După știința a nenumărați români fără acces la nivelul de prostie al faimosului cîntăreț, versul boicotat e ” Triumfător în lupte, un nume de Traian” și nu ”Biruitor în alegeri, Președintele Băsescu”. Operația executată de Pavel pe viu asupra Imnului a fost teoretizată, mai întîi, de Victor Ponta care s-a trezit remarcînd, acum cîteva luni, că strofa cu Traian o să plece din imnul național. Măsura tatonată de Ponta e un proiect personal care n-a prins Programul USL dar ideea merită dezvoltată. Deocamdată, în varianta emisă de Ponta, ea e imatură și stă tocmai bine în gura celui ce dă alături de subordonatul Crin, Imaturitatea Bicefală a USL. Însă maturizarea proiectului e posibilă.



Astfel, USL ar trebui să renunțe la îndepărtarea Președintelui Băsescu dar să suspende imnul de stat pe durata rămasă din mandatul lui Băsescu. Ideea e cu atît mai tentantă cu cît, după logica ilustrată de Marcel Pavel, PSD și PNL se află într-o poziție foarte bună. Istoria României nu cunoaște voievozi pe numele lor de botez Victor sau Crin. Asta ferește cele două partide de orice suspiciuni și garantează, totdată, lipsa de părtinire a proiectului. Rămîne numai ca PSD și PNL să excludă din partid, fără întîrziere orice Mihai și Ștefan. Numele sînt menționate în strofa a patra a hit-ului remixat de Marcel Pavel. Asta cere epurarea liderilor vinovați de asociere onomastică viitoare cu Imnul de stat. Problema numitului Matei C., prezent tot în strofa a patra nu se pune, decît în măsura în care Victor și Crin vor dori să scape de Matei incomozi.



USL se află în fața unei șanse uriașe. Cîntărețul Pavel a deschis involuntar calea spre exercitarea plenară a imaturității politice. Ocazia pe care Victor Pona și Crin Antonescu o așteaptă de atîta vreme.

05 septembrie 2011

LSU dezlănțuit!






Ultimele două raționamente USL descriu un trib de inversioniști. Afecțiunea își trimite pacienții într-o zonă răstrunată cu susul în jos. Raportuile între logică și realitate, adevărat și fals, bine și rău își pierd înțelesul și împing în față o lume de căzută în cap.




Acest exercițiu antigravitațional a născut, mai întîi, ideea după care PDL e, mai nou, un partid ilegal. O întîrziere în depunerea actelor pentru schimbarea Statutului partidului a fost deajuns pentru a declanșa mania inversionistă de pe cortexul PSD-PNL. V. Ponta și C. Antonescu s-au agățat cu drag și speranță de concluzia după care PDL s-a scos singur în afara legii și, deci, a încetat să mai existe. Pe această cale, cei doi lideri de neștirbită imaturitate transmit publicului o halucinație: alegerile din 2012 vor fi cîștigate de un partid care nu există și pierdute de partidele unei alianțe care există. Situația e cu atît mai interesantă cu cît alianța care există are, în plus, obiceiul să lucreze cu sondaje imaginare și să lanseze rezultate false imediat după încheiereea alegerilor. Mesajul nu trebuie ignorat, pentru că, odată cu el, vine esența gîndirii celor doi lideri. Miezul ei e refuzul realității și aplecarea spre lumi paralele.





Aceași tendință, în al doilea raționament comun și inversionist. Astfel, procentul de promovare scăzut la Bacalureat ar fi fost impus de Ministrul Daniel Funeriu care a încercat să dovedească astfel că "școala românească produce tîmpiți". În consecință, nici elevii, nici societatea românească "nu au de cîștigat de pe urma acestui examen". Așadar, în ordinea inversată care dă logica PSD și PNL, elevii și societatea ar fi mai cîștigați dacă bacul ar fi măsluit pozitiv, după modelul sondajelor umflate care se ocupă de confortul psihic al USL. Următoarea axiomă: Bacalaureatul trebuie să se ia după nevoile noastre de imagine, nu noi după ce spun rezultatele examenului de Bacalaureat. Dealtfel, notele de la Bacalureat ar trebui indexate patriotic în așa fel încît lumea întreagă să rămînă convinsă că școala românească n-are pereche. După același model, se poate rezolva și problema deficitului bugetar, într-o viitoare abordare USL. Lucrurile se vor rezolva exact așa, îndată ce Educația și restul Ministerelor vor încăpea pe mîna miniștrilor USL. Asta numai și numai după ce alegerile vor fi cîștigate inutil de un partid care nu există iar puterea va fi preluată cu mare utilitate de o alianță care există concret și gîndește pe dos. Pe numele ei adevărat - LSU.