07 martie 2012

Noapte bună, domană Weber!


Cîteva recente declarații ale doamnei Renate Weber anunță o răscruce de carieră profesională. Doamna Weber e pe punctul de a opta pentru profesia de stand-up comedian. Vocația e certă și primele succese sînt notabile. Cea mai reușită serie de anecdote debitate de dna Weber privește cazul Olanda - PVV - România. Faptele spun că PVV, un foarte nervos partid olandez de exremă dreapta care susține guvernul olandez al Prim Ministrului liberal Mark Rutte, și-a mutat logoreea pe net. PVV a deschis un site destinat denunțurilor, o pubelă de colectare a resentimentelor și injuriilor. Ținta: est-europenii, cu precădere polonezi, români și bulgari care muncesc în Olanda, în timp de Geert Wilders, liderul PVV, face spume iar olandezii neaoși beau bere pînă nu mai încap în moară. În acest punct, Președintele Băsescu a făcut marea eroare de a condamna potlogăria, declarîndu-se încrezător într-o rezoluție severă a Parlamentului European.

Doamna Weber a sesizat ocazia și a ajuns la următoarele concluzii: 1) situația creată de mîrlănia olandeză a fost denunțată doar de liberalii din Parlamentul European, mai precis de dna Weber care are dintotdeauna un monopol inatacabil în materie 2) Președintele Băsescu era complet pe dinafară și s-a dumirit abia după ce a fost trezit de eforturile titanice ale liberalilor întrupați în modesta doamnă Weber, 3) europarlamentarii români ai PDL știau bine care e situația dar, la presiunile, stăpînilor din Partidul Popular European, un cunoscut cuib de protofasciști, au tăcut mîlc, apoi au acceptat o dezbatere dar nu vor o rezoluție a Parlamentului European.

Doamna Weber se califică astfel între personajele care trebuie neapărat apărate de principiul libertății de expresie, așa cum se răsfrînge el asupra comedienilor cu treabă pe scenă. În viața reală și incomodă, e de notat că: 1) inițiativa de dezbatere și textul Rezoluției aparțin europarlamentarului Marian Jean Marinescu, membru PDL, 2)Președintele Băsescu poate publica un volum de declarații pe tema bunei creșteri europene a autorităților olandeze, 3) propunerea de dezbatere și textul rezoluției au fost inițiate de Partidul Popular European, încă de acum 3 săptămîni, iar decizia finală va fi luată de așa numita Conferință a Președinților mîine, joi, 8 martie 2012.

Nu mai puțin notabile sînt o serie de alte detalii care spun, de pildă, că Primul Ministru olandez e liberal sadea și s-a aliat cu extrema dreaptă, probabil în speranța că va fi denunțat de dna Weber. Deocamdată, radarul anti-extremist al dnei Weber nu a detectat isprava. La fel de instructiv, dna Weber și colegii ei liberali din Parlamentul European s-au ferit să îl invite pe Primul Ministru olandez pentru a da explicații. Această onoare a fost rezervată doar Primului Ministrul maghiar Viktor Orban, pe care liberalii l-au convocat și împroșcat, după plac, în Parlamentul European. Greșeala de bază a dlui Orban e că nu e liberal sau socialist. Din acest punct de vedere, Primul Ministru olandez e în regulă, ba mai mult are voie să guverneze cu sprijinul extremei drepte care e, altfel, inamicul de moarte al dnei Weber. O altă defecțiune de radar a oprit-o pe dna Weber să se pronunțe asupra tîmpeniilor expuse alert de Dan Șova, fost purtător de cuvînt PSD. În ambele cazuri, regula spune că, atîta vreme cît ești liberal sau aliat socialist al liberalilor, poți fi frate cu extremiștii, anti-semit sau nătărău - cu voie de la dna Weber.

Așadar, dezbaterea și proiectul de rezoluție a Parlamentului European vor fi, foarte probabil, aprobate mîine și programate pentru sesiunea de săptămîna viitoare a Parlamentului European, la inițiativa PPE și pe baza textului redactat de Marian Jean Marinescu, europarlamentarul PDL invizibil pentru dna Weber. Pînă mîine, noapte bună, doamnă Weber!

10 comentarii:

  1. Vad ca mai nou aveti probleme cu doamnele.Dupa Alina Mungiu-Pippidi, urmeaza la scurt timp doamna Weber.Intermezzo-ul a fost asigurat de "bunul cistigat", adica legea lustratiei.Ce o sa spuneti daca dl Basescu nu va promulga legea cum presimt?O sa urmeze o a treia doamna la rind?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De Dan Sova, nimic, nimic !? Sau nu e detectabila gafa sa de catre radarul tau !? Functioneaza numai pe anumite lungimi de unda, echidistantule !?

      Ștergere
    2. Fara sa te mai intreb, stiu ce parere ai despre actuala lege a lustratiei. Esti previzibil, adica triberal. Totusi, iti amintesc ca ea nu mai e aceeasi cu cea din 2010 - cu varianta originala propusa de PDL, cu concursul comisiei Tismaneanu. Cacialmaua de acum e ce a mai ramas din ea dupa ce a fost castrata la Curtea Constitutionala. Vina descrescatoare e in aceasta ordine : PSD + PC + Curtea Constitutionala, iar pe urma PNL (pe ultimii ii acuz ca nu au mai venit sa o discute si sustina in parlament, ca acum 2 ani, cand au votat "pentru" alaturi de PDL si impotriva PSD - care s-a opus, contestand-o la Curtea Constitutionala.

      Asta da, partid "istoric" !. Dar, ma rog, tot Basescu e de vina. Nu te mai chinui, stiu..

      Ștergere
    3. Am uitat sa inchei ordinea descrescatoare : UDMR (stim de ce) si, la foarte mare distantza, PDL (prin grija excesiva ptr. fostii sai mari UTC-isti)
      Asta e, dar nu poti inversa ordinea culpelor responsabile pentru actuala cacialma.

      Ștergere
    4. Pfui!Da' ce ti-a facut omu asta de-l shuntezi pe unde apuci?Ti-a luat nevasta?

      Ștergere
  2. Hai, las-o cu misoginismul, nene,ca nu tine ! Daca vii cu AMP,de la menopauza, ne umfla pe toti rasul...Tovarasica e atat de frustrata, ca n-a primit acu' 4 ani sefia tvr, si da-i si lupta si da-i, ea stie cat de urata e...N-am vazut o varza mai mare, decat articolele de joi, din "Romania Libera",ce trebuie sa suporte frustrarile si laturile Ipochimenei...Astfel,NU INCERCATI SA ACOPERITI ANTISEMITISMUL DOVEDIT AL USLASHILOR,caci nu numai GOLANUL, SCARNAVIA de sova a calcat "pe bec"...De pilda, la iasi e pesedistul buzatu, fost peremist-normal !!!-ce ,de asemenea, contesta holocaustul...USLASHI TEMBELI :nu va jucati cu focul: daca de parlament va puteti bate joc, EVREII VA VOR CAUTA SI IN GAURA DE SARPE,idiotilor ! In rest,TRU are perfecta dreptate,cretinilor : in loc sa ne prezentam IN BLOC,SA REPREZENTAM UNITAR INTERESELE ROMANIEI la Bruxelles, acolo lumea poate renunta la spectacolele de circ ,locale, ca sa poata urmari TZIGANIA USL si RIDICAREA FUSTELOR si FACE INTREAGA ROMANIE DE RAS SLEAHTA USELE ! Tineti-o tot asa, de la Rovana Plumb, tot inainte tovarasi ! SUCCESURI LA BUZAU, cu tovarasii -pardon ,hienele usele, SFASIATI-VA pe ciolane...Inchipuite... Vai de capul vostru...

    RăspundețiȘtergere
  3. Domnule Ungureanu,

    Cum de inepţie nu vă pot în nici un chip bănui, nu-mi rămâne decât să vă cataloghez drept mistificator.
    Renate Weber nu a spus nimic din ceea ce dumneavoastră îngroşaţi fără jenă. Ci cu totul altceva. Că la avertismentele sale reacţia preşedintelui Băsescu s-a lăsat aşteptată. Şi că într-o "bună dimineaţă" s-a trezit şi a realizat că ar fi totuşi o problemă cu acţiunile PVV, acţiuni care afectează şi acceptarea României în spaţiul Schengen.

    Despre colaborările imaculate ale PDL nu spuneţi nimic? De exemplu cele cu PRM şi PNG? E drept că sunt colaborări la nivelul administraţiilor locale, dar asta nu schimbă cu nimic ipocrizia pe care o afişează partidul dumneavoastră.

    Deh, povestea paiului şi-a bârnei!

    RăspundețiȘtergere
  4. Romania a fost calcata in picioare primii 7 ani, pe vremea "Patrulaterului Rosu",fsn(fdsn,pdsr)- pdar-PRM-PSM-ul lui Ilie Verdet; pe timpul cand VC Tudor, Vadim, Gavra si ceilalti Extremisti de Dreapta Incalecau Romania, ati protestat cumva ? Dar faptul ca toti fostii activisti de partid si generali de Securitate sunt azi PARTENERI ai PeNaLilor in usl, ca fostii baroni ai lui adrian nastase se vor intoarce la carma judetelor, asta nu va intereseaza, nu-i asa ? Deh, Secera , Ciocanul, Sageata Pleostita si TRESELE GENERALILOR SI SANGELE ASASINILOR TORTIONARI si TURNATORILOR SECURITATII SUNT SIMBOLURILE si PECETEA PNL-PC- USL !

    RăspundețiȘtergere
  5. TRU, acelasi lingau basist ai ramas. Pacat

    RăspundețiȘtergere
  6. Zece ambasadori la Haga ai statelor din estul şi centrul Europei au cerut luni liderilor politici olandezi sa se distanţeze de initiativa partidului de extremă dreapta PVV, care a creat un site unde cetatenii sunt ndemnati sa depună plangeri contra imigrantilor est europeni.

    Cu toate astea, redutabila noastra luptatoare pentru drepturile omului s-a gasit tocmai acum sa marcheze puncte pentru cei care, considera dansa, au avut initiativa organizarii protestului impotriva politicii discriminatorii a guvernului olandez. Macar daca ar fi adevarat ca liberalii europeni ar fi fost mai iuti de picior ! Dar ce mai conteaza, atunci cand poti sa-i faci pe adversarii populari (si nu socialisti) invizibili !

    RăspundețiȘtergere