07 martie 2012

Noapte bună, domană Weber!


Cîteva recente declarații ale doamnei Renate Weber anunță o răscruce de carieră profesională. Doamna Weber e pe punctul de a opta pentru profesia de stand-up comedian. Vocația e certă și primele succese sînt notabile. Cea mai reușită serie de anecdote debitate de dna Weber privește cazul Olanda - PVV - România. Faptele spun că PVV, un foarte nervos partid olandez de exremă dreapta care susține guvernul olandez al Prim Ministrului liberal Mark Rutte, și-a mutat logoreea pe net. PVV a deschis un site destinat denunțurilor, o pubelă de colectare a resentimentelor și injuriilor. Ținta: est-europenii, cu precădere polonezi, români și bulgari care muncesc în Olanda, în timp de Geert Wilders, liderul PVV, face spume iar olandezii neaoși beau bere pînă nu mai încap în moară. În acest punct, Președintele Băsescu a făcut marea eroare de a condamna potlogăria, declarîndu-se încrezător într-o rezoluție severă a Parlamentului European.

Doamna Weber a sesizat ocazia și a ajuns la următoarele concluzii: 1) situația creată de mîrlănia olandeză a fost denunțată doar de liberalii din Parlamentul European, mai precis de dna Weber care are dintotdeauna un monopol inatacabil în materie 2) Președintele Băsescu era complet pe dinafară și s-a dumirit abia după ce a fost trezit de eforturile titanice ale liberalilor întrupați în modesta doamnă Weber, 3) europarlamentarii români ai PDL știau bine care e situația dar, la presiunile, stăpînilor din Partidul Popular European, un cunoscut cuib de protofasciști, au tăcut mîlc, apoi au acceptat o dezbatere dar nu vor o rezoluție a Parlamentului European.

Doamna Weber se califică astfel între personajele care trebuie neapărat apărate de principiul libertății de expresie, așa cum se răsfrînge el asupra comedienilor cu treabă pe scenă. În viața reală și incomodă, e de notat că: 1) inițiativa de dezbatere și textul Rezoluției aparțin europarlamentarului Marian Jean Marinescu, membru PDL, 2)Președintele Băsescu poate publica un volum de declarații pe tema bunei creșteri europene a autorităților olandeze, 3) propunerea de dezbatere și textul rezoluției au fost inițiate de Partidul Popular European, încă de acum 3 săptămîni, iar decizia finală va fi luată de așa numita Conferință a Președinților mîine, joi, 8 martie 2012.

Nu mai puțin notabile sînt o serie de alte detalii care spun, de pildă, că Primul Ministru olandez e liberal sadea și s-a aliat cu extrema dreaptă, probabil în speranța că va fi denunțat de dna Weber. Deocamdată, radarul anti-extremist al dnei Weber nu a detectat isprava. La fel de instructiv, dna Weber și colegii ei liberali din Parlamentul European s-au ferit să îl invite pe Primul Ministru olandez pentru a da explicații. Această onoare a fost rezervată doar Primului Ministrul maghiar Viktor Orban, pe care liberalii l-au convocat și împroșcat, după plac, în Parlamentul European. Greșeala de bază a dlui Orban e că nu e liberal sau socialist. Din acest punct de vedere, Primul Ministru olandez e în regulă, ba mai mult are voie să guverneze cu sprijinul extremei drepte care e, altfel, inamicul de moarte al dnei Weber. O altă defecțiune de radar a oprit-o pe dna Weber să se pronunțe asupra tîmpeniilor expuse alert de Dan Șova, fost purtător de cuvînt PSD. În ambele cazuri, regula spune că, atîta vreme cît ești liberal sau aliat socialist al liberalilor, poți fi frate cu extremiștii, anti-semit sau nătărău - cu voie de la dna Weber.

Așadar, dezbaterea și proiectul de rezoluție a Parlamentului European vor fi, foarte probabil, aprobate mîine și programate pentru sesiunea de săptămîna viitoare a Parlamentului European, la inițiativa PPE și pe baza textului redactat de Marian Jean Marinescu, europarlamentarul PDL invizibil pentru dna Weber. Pînă mîine, noapte bună, doamnă Weber!